zaterdag 20 september 2014

Swati Avasthi, Split

Zelfs wanneer je vrij goed kunt voorspellen hoe het verhaal zal lopen, kan dat toch een goed boek opleveren. Dat bewijst Swati Avasthi met haar debuut 'Split', over de zestienjarige Jace die uit huis wordt gezet nadat hij in de tegenaanval ging. Zijn vader, een bekende advocaat, heeft immers de onprettige gewoonte zijn echtgenote in elkaar te slaan. 

Waarheen? Jace hoopt onderdak te krijgen bij zijn oudere broer Christian, die enkele jaren geleden ongeveer hetzelfde deed, maar sindsdien amper nog iets van zich liet horen. Met nog geen vijf dollar op zak en een hele nacht rijden in zijn kleren belt de tiener bij zijn broer aan... 

Wat volgt is een ploeterpad richting een normaal bestaan. Losraken van iemand die je jarenlang met zijn vuisten heeft verteld wat er moet gebeuren is namelijk niet zo vanzelfsprekend, zelfs al leeft hij nu honderden kilometers van je vandaan.

Dat is het mooie aan dit boek, dat de auteur focust op wat 'erna' gebeurt. Dat ze laat zien hoe verwoestend partneragressie kan zijn, hoe ingrijpend in het leven van alle familieleden en de mensen met wie ze te maken krijgen. 

Het boeiendst vond ik zelf de manier waarop Jace probeert om te gaan met wat er tussen hem en Lauren fout ging en de hoop het bij Dakota beter aan te pakken.

Aan de binnenzijde van de achterflap las ik dat mevrouw Avasthi al bezig is met haar tweede boek. Ik ben benieuwd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten