dinsdag 2 april 2013

Robbedoes en Kwabbernoot, Vip, Viper, Vipst

Onnodig Robbedoes en Kwabbernoot te introduceren. Het duo staat samen met Kuifje aan de wieg van het beeldverhaal, maar in tegenstelling tot de wereldberoemde reporter blijft het duo verschijnen en weet het daarbij zichzelf telkens opnieuw uit te vinden.

Dat is niet anders in het recentste 'Vip, Viper, Vipst'. Wanneer het weekblad Robbedoes in financiële problemen raakt, koopt miljardair Viper het op. Robbedoes en Kwabbernoot weten niet waar ze hun kapitalen het eerst aan moeten uitgeven. Natuurlijk zit er een vipertje onder het gras. Uit de kleine lettertjes in het contract blijkt namelijk dat Robbedoes zowat eigendom is geworden van de investeerder.

Yoann en Vehlmann zijn lang niet het eerste duo dat een Robbedoesalbum mocht tekenen. Velen zijn hen voorgegaan, met wisselend succes, maar deze 'Vip' is een goeie. Het bevat alle vaste ingrediënten, maar met de nodige specerijen, (zoals de heerlijke Nina, die een glansrijke bijrol speelt), en is helemaal up-to-date door de nadrukkelijke aanwezigheid van de financiële markten.

Robbedoes en Kwabbernoot eeuwig jong? Zo ziet het ernaar uit, ja...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten